Sağlık-Sen Sorunların Çözümü İçin Mekik Diplomasisine Devam Ediyor
10 Mayıs 2024, Cuma

Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerine yönelik farkındalık yaratmak ve sorunların çözüme kavuşması amacıyla mekik diplomasine tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş’a ziyaret gerçekleştiren Sağlık-Sen Yönetimi, nöbet ücretlerinin artırılmasından giyim yardımına kadar pek çok talebi iletti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, İdris Baykan ve Mustafa Irgatoğlu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için Bakanlıklarda görüşmeler gerçekleştirdi.

Önce Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile görüşen Sağlık-Sen Yönetimi, sağlık profesyonellerini gündemine dair konuları istişare etti. 

Görüşmede ayrıca, Sağlık-Sen’in sağlık hukuku konusunda yapacağı çalışmalar ve 39 sağlık branşı için gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verildi. 

Öte yandan Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı ile bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan sağlık profesyonellerinin talepleri de Sağlık-Sen Yönetimi tarafından dile getirildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş’a da ziyaret gerçekleştiren Sağlık-Sen Yönetimi, nöbet ücretlerinin artırılması, sağlık profesyonellerinin giydiği formanın özel görev kıyafeti sayılması gibi birçok talebi paylaştı.

PAYLAŞ :