Sağlık-Sen Kütahya Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz güven tazeledi.
10 Eylül 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Kütahya Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz güven tazeledi.

6. Olağan Genel Kurul; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural'ın yaptığı Kütahya Şube’nin Genel Kuruluna; AK Parti İl Başkanı  Mustafa Önsay, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, Memur-Sen İl Temsilcisi Fatih Köse ile Memur-Sen’e bağlı şubelerin yöneticileri, Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek ve Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara katıldı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş genel kurulda yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bugüne verdiği mücadeleyi anlattı.

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, ek ödemelerin yüzde 20 artırılmasının önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekti.

“Düzenlemenin Eksik Yönlerinin Giderilmesi İçin Mücadeleyi Sürdürüyoruz”

Performans sisteminden kaynaklı ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılması için yoğun bir mücadele verdiklerini söyleyen Durmuş, “Sağlığın dışında nasıl bütün kamu çalışanları ücretlerini merkezi bütçeden alıyorsa, sağlık çalışanlarının da ücretlerini merkezi bütçeden alması gerektiğini savunuyorduk. Hastanenin gelirine bağlı bir ödeme sisteminin doğru olmadığını, bu uygulamanın sağlık çalışanlarının haklarının gasp ettiğini söylüyorduk. Ek Ödeme Yönetmeliği’nde yeni yapılan düzenleme ile bu yanlışlar ortadan kaldırıldı. Ücretler merkezi bütçeden ödenecek, SUT’tan bağımsız hale geldi, hekim ve hekim dışı sağlık çalışanlarının havuzları ayrıldı, mahsuplaşma kaldırıldı ve tavan oranları yükseldi” bilgisini verdi.

Düzenlemelerin eksik yönlerinin olduğunu da söyleyen Durmuş, “Sağlık-Sen olarak doğru bulduğumuz, çalışanların lehine olan her adımı destekliyoruz. Ama yapılan düzenlemelerin eksik ve adaletsizliğe neden olan yönleri de mevcut. 1. basamak, Bakanlık merkez teşkilatı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) çalışanları ile araştırmacı kadrosundakiler teşvik uygulamasının dışında bırakıldı. Genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıflarının tavan uygulaması sorunu var. Aile sağlığı çalışanlarının destek ve teşvik ödeme oranları çok düşük. Yine hastane ve kurum eczacılarının katsayıları düşük. Bunun gibi birçok eksikliğin giderilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz“ diye konuştu.

“Hastanelerde Güvenlik Tedbirleri Artırılmalı”

Son yapılan düzenlemeyle sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasına alındığını hatırlatan Durmuş, “Şiddet suçlarının katalog suçlar arasına alınması önemli ama yeterli değil. Her ay yayınladığımız şiddet raporları ile ortaya koyduğumuz bir gerçek var. Bu gerçek şiddet olaylarının yüzde 80’inin hasta yakınları tarafından gerçekleştiriliyor olmasıdır. Bu konuda da gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Hastanelerde güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılmalı” ifadelerini kullandı.

3600 Ek Göstergeyle ilgili önemli bir çalışma yapıldığını söyleyen Durmuş, “Genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler ve teknik hizmetler sınıflarında çalışan arkadaşlarımız ek gösterge çalışmasından yeterince faydalanamadı. TBMM açıldıktan sonra bu sınıfta çalışan arkadaşlarımızın ek gösterge oranlarının daha da artırılmasını talep edeceğiz" dedi.

Sağlık çalışanlarına gece çalışma tazminatı ödenmesi gerektiğini söyleyen Durmuş, nöbet ücretlerinin de yüzde yüz oranında artırılması gerektiğini dile getirdi.

Genel Sekreter Baki: Sağlık Çalışanlarımız Yüksek Ahlak ve Fedakarlık Gibi Hassasiyetlerle Görevlerini Yapıyor

Genel kurulda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, Kütahya Şube’nin genel kurulunun hayırlı olmasını temenni etti.

Baki, sağlık çalışanlarının mesleğin gerektirdiği yüksek ahlak ve fedakarlık gibi hassasiyetlerle görevlerini yaptıklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarını zor bir görev yaptığını dile getiren Baki, “Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımız, insanımız için canları pahasına mücadele etti. Bu mücadelede birçok sağlık çalışanı arkadaşımız şehit oldu. Başta Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan ağabey olmak üzere hayatını kaybeden sağlık şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Baki, “Allah teşkilatımızın birlik ve beraberliğini bozmasın” diyerek sözlerini noktaladı.

Şube Başkanı Demirsöz: Bu Davanın Mayasında Haksızlığa Karşı Susmamak, Hakikati Haykırmak Var

Güven tazeleyen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz de yaptığı konuşmada, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen bir gönül, bir sevda, bir dava hareketidir. Bu davanın mayasında adalet, hakkaniyet ve doğruluk vardır. Elif gibi dimdik durmak, hiç kimsenin karşısında eğilmemek vardır. Haksızlığa karşı susmamak, hakikati haykırmak vardır. Bu şuurla başladığımız dava yolculuğu, bugünde aynı duruş ve aynı heyecanla devam etmektedir” diye konuştu.

Teşkilat mensuplarına teşekkür eden Demirsöz, “Her bir üyemizden aldığımız güçle, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın refahı, huzuru ve geleceği için hep birlikte çalışacağız ve hep birlikte başaracağız. Buna yürekten inanıyorum. Sizler bizlere güvendikçe, yanımızda sizleri gördükçe başarıya ulaşmamız kaçınılmaz olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Sağlık-Sen Kütahya Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Şube Sekreteri Zekeriya Akgün, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Resul Gök, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Türker, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Said Ceylan, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Öztürk, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ceylan Özel.

PAYLAŞ :